Gevuld Gehaktbrood

Er zijn allerlei soorten gehaktbrood die je kunt maken. Gevuld gehaktbrood is er daar één van. Het is een van de lekkerste soorten gehaktbrood, dat komt uiteraard door de vulling binnenin. Het bereiden van het gehaktbrood is een werkje, maar na een uurtje zal er een heerlijk gehaktbrood klaar liggen. Je kunt het zowel koud als warm serveren. Het is een aanrader als hoofdgerecht, maar het kan ook goed dienen als bijvoorbeeld een hapje.
Ingrediënten 6 personen

 • 750 gram gemengd gehakt;
 • 6 eieren;
 • 1 ui;
 • 3 sneetjes wit brood;
 • 1 rode paprika;
 • 1 teen knoflook;
 • 2 bosuitjes;
 • 3 eetlepels mosterd;
 • Zout en peper;
 • 1 doosje tuinkers;
 • 150 gram ontbijtspek

Gevuld gehaktbrood bereidingswijze

Binnen 10 minuten moeten 4 eieren gekookt worden. Vervolgens moet je de eieren laten schrikken onder een straal koud water. Daarna kunnen de eieren gepeld worden, dit zal eenvoudig gaan. Klop dan in een kom de rest van de eieren. Meng vervolgens het gehakt met de losgeklopte eieren en doe hier het witte brood bij in. Hier kan dan de ui, de paprika, de knoflook, de bosuitjes en de mosterd aan toegevoegd worden. Kneed alles goed door elkaar heen. Je kunt het op smaak brengen met een beetje peper en zout.
De bodem en de zijwanden van de vorm moet je opvullen met plakjes ontbijtkoek. Vul vervolgens de vorm voor de helft met het gehaktmengsel. Hier overheen moet je de gekookte eieren leggen en dat het dan weer af met het gehakt dat over is. Druk alles goed aan en leg dan de overige plakjes ontbijtkoek erop. Vervolgens moet je het gehaktbrood bakken in een voorverwarmde oven. Doe dit op 180 graden, voor ongeveer drie kwartier. Zorg ervoor dat het brood goudbruin van kleur is geworden. Halverwege de baktijd moet je het vrijgekomen bak vocht weggieten. Doe vervolgens het gehaktbrood uit de oven en laat het een beetje afkoelen. Opnieuw moet het vrijgekomen bak vocht weggegoten worden. Keer dan het gehaktbrood om in op een schaal. Snijdt het in plakken en vul de schaal op met tuinkers en eventueel radijsjes.
Je kunt het gehaktbrood zowel koud als warm eten. Als je het koud wilt eten zal het gehaktbrood een dagje in de koelkast moeten staan. Vervolgens kan je het eten. Als je het warm wil eten, moet je het bijna direct na het bakken serveren, dat is het lekkerst.

Gevuld gehaktbrood tips

Je kunt het gehaktbrood warm serveren met een beetje rijst. Ook aardappeltjes zijn erg lekker. Het gevulde gehaktbrood is een lekker hoofdgerecht. Je kunt het ook koud eten, bijvoorbeeld als een lekker tussendoortje of als een hapje op een verjaardag.
Probeer ook eens een andere variant gehaktbrood. Zo kan je denken aan een Italiaans gehaktbrood of een gehaktbrood met ei. Je kunt vele varianten maken en het is erg lekker om eens een ander soort gehaktbrood te proberen. Zo kom je er achter welke je het lekkerst vindt.